Bob start tävling 
vid Badhusparken i Östersund.

Lördagen den 5 februari är det dags för HBRK och projekt Vinterstadens årliga bobstart tävling på Storsjöns i vid Badhusparken i Östersund.

Tävlingen kommer dra igång kl 12:00 men redan 11:00 kommer dom tävlande att ha träning.

Vad är då en bobstart tävling?
Bobstart tävlingarna kommer av att dom som åker bob började hårdträna den för bobåket så viktiga starten. Man fixade till ett par spår på plan isbelagd yta och tränade där att få upp så hög fart som möjligt på boben. På senare tid har själva bobstart momentet även det en egen tävling, som dessutom kan köras mitt i sommaren.

Det hela går ut på att man är två man (kvinnor) som skall förflytta sig själva och en 2 mansbob så snabbt som möjligt på en sträcka av cirka 50 m. Här gäller det inte bara att vara snabb utan också samspelta, starka och smidiga eftersom båda åkarna skall vara i boben i slutet av sträckan.
Låter det krångligt? Det är det inte, spring så fort du kan och hoppa in innan strecket. Om du är intresserad av att ställa upp eller vill ha mer information så skicka ett mejl till 
Roger Strandberg senast Fredag 4 februari.


Vad behöver jag för att vara med?

Man måste vara två stycken i ett team.
Man bör tänka på att ha lite tunnare oömma kläder under överdragskläder eftersom dom spikbeklädda bobskorna lätt kan riva sönder jacka och byxor.
Anmälnings avgift betalas vid start och är 20kr/team.
Bobskor får man låna på plats.

Noggranna instruktioner kommer att ges på plats.

 

Välkomna till ett fartfyllt arrangemang!!

copyright 2000 roger strandberg