Hammarstrands bob & rodelklubbs verksamhetsberättelse säsongen 1998/1999

Säsongen för HBRK började med ett uppdrag som parkeringsvakter vid Döda Fallat under teaterföreställningarna. Ett bra tillskott i kassan för klubben.

Sen började en upprustninga av banan i vanlig ordning, bl.a hade Sista skriket rasat. 
Ett nytt tak i Mål kurvan blev Kims och Bosses uppdrag.
Första snön kom inte förrän sista veckan i december, då kunde äntligen uppbyggnaden av banan börja.
Första bobåket gick ifrån 600m den 23 januari. Det är en kort säsong vi går till mötes men man rår inte på Kung Bore om man inte har en konstfrusen bana. Vi får hoppas att det kanske sker någon gång.
Vi hade stora problem, vattenpumpen på 500m havererade två gånger, något som inte kändes så bra när det fanns så mycket annat som spökar. Den nedre delen fick vi bygga upp 3 ggr, inte så roligt.
Plus grader är ett återkommande bekymmer för oss, det är svårt att vara optimist när banan rasar gång på gång.

Men det finns några positiva saker, John Nilsson, Clas och Bodil Pettersson var på träningsläger i Lillehammer i november och december vilket gav bra resultat.
Ett konstaterande är att ska man komma någon vart som rodelåkare så måste man träna i olika banor.

Klubben hade kontakt med FIL angående banans framtid. Björn Walden kom som representant för FIL och besiktade banan med ett MYCKET positivt resultat. Den kunde rekommenderas till en internationell tävling.
Ett positivt möte med Björn Walden och representanter från Ragunda kommun. Tillsammans med Kommunalråden Bernt Källström och Mats Ringqvist och turistchefen Göran Lundström lades det fram planer på att framledes ansöka om en internationell tävling i rodel.
Klubben skickade omedelbart en ansökan till FIL:s sportkommision och svar kom att den 3-5 mars år 2000 skall det köras en internationell tävling: Scandinavian Cup.
Det är 10 år sedan Hammarstrand fanns med i FIL:s sportkalender.

Ett beslut om en träff med representanter från Ragunda kommun och FIL skulle ske i månadskiftet juni/juli. Då skulle en ny besiktning ske och eventuella förbättringar av banan presenteras av FIL representanterna Björn Walden och Klaus Bonsack.

SM och JSM i bob och rodel kördes i Hammarstrand se resultat. 

Den turistiska delen har det varit både upp och ner med. Vi har haft många bokningar men har fått lämna återbud pga det varma vädret, något som man inte rår på.
Men vi hoppas  som vanligt att det kommer en bättre säsong nästa år.

 

Styrelsen TACKAR alla som har deltagit i arbetet för klubben.

Bo Näsström 

Sven-Ivan Andersson

Lisbeth Borefors

Rose-Marie Olofsson 

Kent Olofsson

Östen Nilsson

 

copyright 2000 roger strandberg